UntOngLAAAAA....

About my lifestyle include parenting session. Also include working life and my family activity...

Leaderboard

Baby Belajar Berenang - Kompleks Renang Seri Siantan

Baby Belajar Berenang

Assalamualaikum w.b.t .

 Sebelum nie pernah bawa A'sim pergi berenang dekat Baby Spa  dan hasilnya tidak mengecewakan.. Kali nie, nak cuba bawa pergi ke kolam Renang untuk membiasakan dia dengan Air... Insyaallah akan dijadikan rutin Bulanan untuk bawa A'sim pergi berenang.. hehe..

 Ada beberapa faktor cheq bawa A'sim pergi kolam renang dan antaranya ialah kos yang jauh lebih murah jika dibandingkan dengan Baby Spa dan cheq pon boleh la turut serta main air sekali.. Hahaha... Harinie Bawa A'sim pergi Kompleks Renang Seri Siantan dekat Selayang.. Klu ikut Waze tu lebih kurang dalam 8KM dari rumah kami..

Caj yang Dikenakan : (Caj Hari Cuti) - Klu Ahli dapat diskaun 50%.
Dewasa  - RM4
Kanak-kanak bawah 12 Tahun - Free

Persediaan Baju berenang Baby A'sim pon dah dibuat sebelum nie, So giliran A'sim untuk beraksi la plak kan.. Sampai ja kat sana terus tukar baju..


Permulaan masa turun dalam kolam tu (water confident - hehehe), nampak A'sim agak takut sebab sejuk kot air tu.. Klu kat berenang dekat Baby SPA air panas jer sentiasa.. Baby pon x la mengigil..

Masa pegang A'sim awal2 tu, macam terapung jer, tapi x berani nak lepaskan takut tenggelam..

Dapat gak A;sim beraksi dengan bantuan pelampung.. hehehe..  Lebih kurang 2 Jam lebih gak la duduk kat Kompleks.. Puas Ati gak la boleh tengok si kecik ni beraksi.. Next target, nak cari Kolam dekat Seremban plak atau Cheras...

Entri Sebelum nie:

Tq
6 Komentar untuk "Baby Belajar Berenang - Kompleks Renang Seri Siantan"

wah...seronok dia. aktiviti yg bagus untuk baby.meransang fizikal dan minda

Seronoknya dapat main air...baby saya pun suka main air.

untung beby dpt swimming kann..hehe :D
bam3 beby..cute!

Comelnya...pembelajaran dari awal itu perlu :)

Recent Comment

Recent Visitors

 
Copyright © 2014 UntOngLAAAAA.... - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info