UntOngLAAAAA....

About my lifestyle include parenting session. Also include working life and my family activity...

Leaderboard

Hati-Hati Dengan Penipuan Di FB oleh Aisyah Sulaiman

Assalamualaikum...

Cheq ada terima Private Message dari Aisyah Sulaiman. Pelik jugak, orang UK boleh message kita nak datang Malaysia nak bercuti.. Pastu suh kita terang tentang diri kita... Cuba google nama Aisyah Sulaiman nie... Jumpa kat Bloh HAZRIE yang dia pernah dapat message pancing dari Akaun Aisyah Sulaiman.. Propaganda Sebenar cheq pon x tau... Tapi modus operandi dia macam sama, gunakan akaun Berprofil perempuan, dan mencari suspek Lelaki....


Nie Akaun FB dia, Klu dapat Private message dari dia, harap berhati-hati la...
Hati-Hati Dengan Penipuan Di FB oleh  Aisyah Sulaiman

Klik picture untuk pergi kat akaun dia...
FB: https://www.facebook.com/aisyahsulaimanz

So nak tahu gak la Apa yang "aisyah" nie nak sebenarnya masih belum terjawab...

Hati-Hati Dengan Penipuan Di FB oleh  Aisyah Sulaiman

Nak datang Malaysia apa kene mengena dengan personal orang... Klu nak Datang Tanya la Travel Agent Kan...  Siap bgi no Tel tu.... nak suruh call la tu.. mmg x la... cheq pun guna prepaid jer.... hehe

 Lepas 2 hari, cheq cuba balas, tapi message dia macam dah ada template, cuma bertukar ayat sikit2 jer...pertanyaan kita pon x jawab... dia ashik duk cerita dia orang UK.. Nak datang Malaysia melancong, pastu cerita nak buat investment dekat tanah ayah dia...  
Hati-Hati Dengan Penipuan Di FB oleh  Aisyah Sulaiman

Nie message Dia mula nak pancing... X da orang yang dikenali di Malaysia... klu korang la kan, korang nak pergi ker kat Luar Negara just bergantung kepada Kenalan Kat FB atau Internet nie yang baru kenal 2-3 hari? Tgk profile boleh tahu orang tu baik ker? Dah la cheq letak gambar Luis suarez... Ashik gigit orang jer dalam game.. Tu pon dia kata baik.. hahaha.. Pastu tanya tentang investment.. Pergi la bank tanya... Dia ingat Cheq investor kot.... hehe:P 

Hati-Hati Dengan Penipuan Di FB oleh  Aisyah Sulaiman

Nie message susulan , nak suh kita bgi gambar kat dia.. kata dah tgk profile.. amik la Gambar Luis Suarez tu.. hehehehe... Kali ini Umpan dia amat menarik dgn nk bgi modal 200,000 pound tu suh kita invest.... 

Hati-Hati Dengan Penipuan Di FB oleh  Aisyah Sulaiman

Ni last message dari dia... Cheq x da ayat nak balas lagi.... Tapi modus operandi dia amat berhati-hati dan tidak gopoh.... Dia hanya menunggu suspek balas balik message dia baru dia akan balas balik...

Nak tahu gak apa yang dia nak seterusnya... Klu ada, cheq akan bongkarkan kisah kesudahannya... HEHEHE... 



19 Komentar untuk "Hati-Hati Dengan Penipuan Di FB oleh Aisyah Sulaiman"

skrg ni macam2.. thanks for sharing.

wahh... pandai die susun ayat kan.. kite je yg perlu hati2.. skrg ni ada kes pukau melalui handphone je.. jgn sesekali call nombor yg dorang bagi tu..

makin kreatif diorang ni nak menipu skrg ye

terkena jugak haritu. tak reply pun. Sebab saya tgok profile dia dulu. then, tertengok, ada tatu. Erk! takpela. tak payah reply. hihi. Lagipun, ayat dia macam nak umpan orang je kan?

ahaha. luls sgt.
rajin betui bro layan minah ni.
klu iqa, memang tak lah nak layan foreigner ni.
tak berminat lgsung.
tempat kat universiti iqa pun byk foreigner2 cenggini
iqa dah ada pengalaman
tak pyh layan lah mereka.

ya Allah, kite pon dapat meseg dari Aisyah Sulaiman ni.... same sebijik meseg nye... tapi pelik ek, banyak kali die eja 'know' no gtuh.... Aisyah ni mmalukan aisya2 sedunia...

Banyak sangat penipu sekarang ni. Licik gak taktik dia.

suami sy pun dpt msj dr FB mcm ni..klu x silap nama dia fatima dan mengaku dia mix malaysia dgn negara luar..x ingt la negara mana..msj tu pun dh pdam..dlm mesej dia tu pun dia ckp dia nk blik msia..dan nak kite ni bwk dia jln2 kat msia..pelik kan..x kan fmily cni sorang pun dia x knl..pastu sng2 nk mintak org yg x dikenali tolong bwk dia jln2 m'sia..last skali suami sy bls..i'm married..trus dia x msj lg dah...

salam ukhwah, pernah terima email dari org oversea juga katanya, lebih kuranglah MO depa macam ni..memang tak balas langsung, banyak dah terjadi kan, so kena peka pada sekitar walaupun di laman sosial,nice sharing

haha.. this is SPAM... jgn layan... sebiji mcm SPAM yg bersepah2 kat email SPAM tu... nak layan boleh tapi kita kena bijak... =)

Orang yang kita jumpa secara berdepan pun xleh nak percaya sangat, ini apatah lagi secara maya. P.E.A.C.E.
Semoga kita semua dilindungi dari segala tipudaya jin dan syaitan.

Menakutkan betul manusia zaman sekarang ni. Dalam FB pun ada penipu.

mama pernah kena jugak, tapi orang lelaki le, kononnya dia baru mati bini.. sedih kecewa.. ek elehhh.. geli je.. hihihi, malas nak layan

Pernah lah 2,3 kali dapat msj yg lebih kurang macamni, tp bukan daripada Aisyah ni...
Biasa kalau dapat, mmg ignore & terus delete jer...
Mmg dah taw xleh dipercayai...

Betul.. Ayat dah sah-sah menipu. Yang 'kurang cerdik' je tak perasan. Saja layan, tanya dia soalan troll, huhu~ :p

diorg nk dtg msia kot tu
tp kdg2 spam
entahla... abaikan je ye :)

Bila baca ayat english dia.. doesnt sounds that she live in UK tho. kesian. LOL

pandai umpan pakai muka cantik, muka sape la dia amik. baca ayat pon dah taw tak logic, nak datang malaysia pastu nak mintak tolong orang yang tak kenal. hahahaha. cuba layankan aje, apa sebenarnya dia nak. hahahaha

Recent Comment

Recent Visitors

 
Copyright © 2014 UntOngLAAAAA.... - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info