UntOngLAAAAA....

About my lifestyle include parenting session. Also include working life and my family activity...

Leaderboard

Oriental Village - Langkawi Cable Car


Assalamualaikum w.b.t Dan Salam Sejahtera

Kali nie , cheq berpeluang nak berkongsi semasa naik Langkawi SkyCab... Cable Car nie terletak dekat Gunung Mat Chinchang, jarak dari Jeti Langkawi sejauh lebih kurang 30KM macam tu yang mengambil masa 30minit perjalanan..

Oriental Village - Langkawi Cable Car
Credit : Natural Langkawi

Kami sampai dalam tengah hari, pastu terus beli tiket... Jangan risau, tengok management dia dah susun masa untuk orang naik... sebelum nie, ada jumpa orang yuang baru turun, dia sarankan ambil express Lane, sebab ramai orang... Tapi kene charge lain la klu x silap dalam RM50/pax... Mahal jugak la... So, Tunggu turn je la..hehe


Oriental Village - Langkawi Cable Car
Laman Langkawi Sky Cab

Sementara nak tunggu Cable Car tue, sempat la jalan-jalan sekitar Orietal Village.. Kedai makan pon ad kawasan tu...

Oriental Village - Langkawi Cable Car
Ruang Menunggu Sky Dome

Suasana semasa menuggu turn untuk ke Sky Dome. Harga tiket dah termasuk sekali klu naik Cable Car... Sky Dome  yang baru dirasmian oleh Tun Mahathir pada 01 Septemer 2014 nie terletak di tingkat 1.. Sebelum naik Cable Car, Masuk dalam Sky Dome dulu.. jadi masa menunggu untuk ker cable car x la nampak panjang, Dalam Sky Dome nie macam duduk dalam planeterium jer... ingat tengok benda2 galaksi, rupanya macam naik roller coster tapi x la gayat pon....

Oriental Village - Langkawi Cable Car
Perasmian SkyDome

Dah selesai tengok SkyDome, tunggu turn untuk naik Cable Car.. 1 Cable Car tu boleh memuatkan dalam 6 orang... Klu dukunga anak macam cheq nie boleh la.. hehehe..

Oriental Village - Langkawi Cable Car
Ruang Menuggu Cable Car

Cable Car ni pon banyak dalam, jarak diantara 2 cable car nie pon dekat jer sekitar 3m mcm tu, so cepat la turn untuk bawa orang naik keatas.. 

Oriental Village - Langkawi Cable Car
Ruang Cable Car

Nie masa dukung A'sim dalam Cable Car tue, sepanjang naik tue x der la bergoyang sangat, mungkin masa kami naik tue angin x banyak....


Oriental Village - Langkawi Cable Car
Telaga Tujuh


Panorama Telaga tujuh pon boleh dilihat klu dari dalam Cable Car.. Klu camera yang  bagus, mesti lagi clear gambar telaga tujuh..


Oriental Village - Langkawi Cable Car
Middle Station


Nie spandangan dekat midlle Station.. Kat situ , x der apa pon, selalunya orang trun untuk ambil gambar jer...


Oriental Village - Langkawi Cable Car
Puncak Gunung Machinchang

Kami sampai di stesen atas sekali tu, cuaca panas jugak la, x der la berkabus..nak tengok Area Langkawi memang caantik latapi ada angin macam tue la..


Oriental Village - Langkawi Cable Car
Gerai di Puncak

Tapi gerai nie yang paling laris, dekat atas tue memang lapar la, megi dalam cawan pon sedap.. hehe...

Untuk makluman lanjut mengenai Cable Car nie, boleh rujuk berikut:

Cable Car Station, Oriental Village,
Burau Bay
07000, Langkawi,
Kedah Darul Aman
Tel: +604 959 4225/1225
Fax: +604 959 1121/4121
Email: info@panoramalangkawi.com

Website: www.panoramalangkawi.com

Opening Hours: 
Mon-Thurs 10.00am - 7.00pm, 
Fri-Sun, Public & School Holiday 9.30am - 7.00pm 

GPS
Longitude : 99.67155
Latitude : 6.37021
13 Komentar untuk "Oriental Village - Langkawi Cable Car"

huhu..kat cable car masa pegi dulu tak berapa berani nak ambik gambar sangat..sebab sy takut.. huhu..dah laa hujan time tu.. takut je..

Harga makanan atas tu mahal tak? Hehehe

kat atas tue x der la makanan nasi goreng bagai.. ada jual burger, megi cup dengan air... kat stesen ada la sandwich dengan coffer style.... Harga tu memang mahal sikit la dari yang kat bawah.... hehehe... Penuhkan perut sebelum naik... hehehe

Wah, bestnya. Tak pernah naik lagi cable car, selalu naik yang kat funfair tue je.. huhu. cantik pemandangan dekat atas tu ^_^

CT pegi ritu bulan enam ehehe xde lagi mende sky dome tu and sky walk pun tutup diselenggara.. memang panas atas tu xdenya sejuk. kabus tu semua acah acah aje hehee

seronoknya jalan jalan langkawi. dah lama rasanya tak jejak sana.

mama belum pernah jejak kaki ke sana.. seronoknya tengok gambar-gambar ni

eh2 hana pun tengah buat entri langkawi ni.. tunggu entri cable car plak pas ni ek

teringat pengalaman naik cable car dulu..takutnyerrrrr -_-

masa pi haritu, sejuk ja kat atas tu. berangin2 gitu.

saya pergi masa tu pagi.. berkabus lagi...

Recent Comment

Recent Visitors

 
Copyright © 2014 UntOngLAAAAA.... - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info