UntOngLAAAAA....

About my lifestyle include parenting session. Also include working life and my family activity...

Leaderboard

Kos Rawatan Di Prince Court Medical Center

Caj Rawatan Pesakit Luar Di PCMC

Assalamualaikum w.b.t..

Jika Keluarga anda mengalami masalah kesihatan, di manakah klinik atau hospital yang tuan/puan akan pergi untuk mendapatkan rawatan?

Baru-baru nie, Anak cheq mengalami Demam dan Selsema, Harinie nak update tentang kos rawatan di Hospital... Kami ada pergi Prince Court Medical Center (PCMC) untuk mendapatkan Rawatan bagi Baby Demam...

Bagi kos rawatan, dibawah, cheq ada bgi detail harga untuk rujukan jika pergi ke sana..
Kos Rawatan Di PCMC
Caj Rawatan di PCMC
Klu tengok pada harga tu, lebih kurang caj jika kita pergi ke klinik mana-mana.. Bagi cheq, agak berpatutan sebab kami pergi pukul 11 Malam...

Detail Caj:

Konsultation   : RM 53.00
Oleh DAtin Dr. Wan Azfa Farahiah 

Medical & Surgical Supplies : RM25.45 - 
Yang nie kita dibekalkan alat nebulizer dan boleh dibawa balik.. Difahamkan benda nie boleh digunakan dalam tempoh 2 minggu.. Jika pergi buat rawatan lagi, caj nie akan dikeluarkan sebab guna alat sendiri kan...

Nursing Procedure  : RM 10.00 -  

Pharmacy - RM 37.65
Yang nie, aku dibekalkan 4 Ubat. 
1) Ventolin - untuk proses nebulizer
2) Ubat Demam - Paracetamol
3) Ubat Selsema - Iliadin
4) Ubat batuk - Lupa nama ( cheq x guna pon sbb takut nak bagi dekat baby)...

TQ..
10 Komentar untuk "Kos Rawatan Di Prince Court Medical Center"

pengsan....sekali kuar serat lebih...hehe...g klinik biase jer...atau pakar kanak2...x smpai serat lebih...

agak murah la ni...aritu sy pegi Annur pakar kanak2 kena 200 .pdhl ubat biasa je..lbh krg mcm yg kat atas je..hmm..lps tu tobat xnak pegi dh ..dh la consult biasa je..

Wau..affordable jugak kos nye..ingatkan mahal smpai beratus..hihi

www.naturalhealthyandbeauty.blogspot.com

wow.. kinda expensive bagi saya..

Kalau pakai medical card PruBSN bule claim balik... itulah untung nyer kalau ada insurans yang byk cover medical.

Klu demam PRUBSN x cover.. syarikat insuran boleh cover untuk accident sahaja Atau warded

oooo range harga medical center memang cenggini kot ek?
Ingatkan PCMC mahal giler...

Tul TU igtkan Mahal lagi...

Recent Comment

Recent Visitors

 
Copyright © 2014 UntOngLAAAAA.... - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info