UntOngLAAAAA....

About my lifestyle include parenting session. Also include working life and my family activity...

Leaderboard

How To Solve Proxy Server Refusing Connection Problem

Cara Mengatasi Masalah Proxy Server terhadap Browser

Assalamualaikum w.b.t

Pernahker dapat error seperti dibawah.. Klu dapat message dibawa semasa melayari Internet tu sama ada guna chrome atau firefox tu jangan risau.. hehehe.... Sebab cheq tunjukan cara penyelesaian tanpa perlu meminta bantuan dari technician komputer... Hahaha... Biar la benda basic nie saja nak share. mungkin ada orang yang dah tahu.... :)
 
Paparan yang bermasalah.

Pergi ke Control Panel Setting, Cari Internet Connection seperti paparan dibawah (view by: small icon) 

Dekat paparan Internet Properties, ada 7 Tab seperti General, Security dan lain-lain. Cari dan klik pada Tab Connections 
Klik pada LAN Settings pada ruangan bawah pada Tab Connections...


Sila Untick ruangan Proxy Server.. Tingalkan ruangan ini kosong tanpa apa-apa tick..

Sila melayari Internet kembali menggunakan browser anda... Harap dapat membantu..

TQ
2 Komentar untuk "How To Solve Proxy Server Refusing Connection Problem"

wahh nice nice. Lepasni kalau jadi,dah ada jalan penyelesaian..

tension kan bila ada problem macam ni.. hehe..

Recent Comment

Recent Visitors

 
Copyright © 2014 UntOngLAAAAA.... - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info