UntOngLAAAAA....

About my lifestyle include parenting session. Also include working life and my family activity...

Leaderboard

"The Best Rojak In Kuala Lumpur" - Rojak Bellamy


Tetiba lak harinie nak makan kat luar Office.. Kuar dengan member-menber office, Low mintak nak makan rojak mee sebab dia Vege. Diog bawak la Pergi kat Area Jalan Bellamy, Belakang Istana, Jalan Sungai Besi... 

Pernah dijadikan santapan Istana dan menjadi pilihan pemimpin negara antaranya : Tun Abdullah Ahmad Badawi..
Boleh rujuk Akhbar Utusan 27/02/2009 - Rojak Bellamy hampir satu abad

Kedai Rojak Bellamy tu terletak di sebelah Pasaraya PERNAMA (Perwira Niaga Malaysia)

Fast N Tasty - Lepas Order

Model : En. Low
Rojak Bellamy - "The Best Rojak In Kuala Lumpur maybe in Malaysia"
Kat banner tue ada senarai harga-harga yang disediakan... Murah jugak la... 

Rojak dah sampai di meja, x der la tunggu lama pon, kejap jer..

 Dah lama x Perkene Rojak, Rasa boleh lawan la kot Pasembor kat Peneng nuh....


 Mau tambah dengan lapaq, Licin pinggan tu....

“Sesungguhnya Nabi saw menjilati jari jemarinya (sehabis makan) tiga kali.”(Diriwayatkan oleh Muhammad bin Basyar, dari`Abdurrahman bin Mahdi, dari Sufyan,dari Sa’id bin Ibrahim, dari salah seorang anak Ka’ab bin Malik, yang bersumber dari bapak nya.)


Nie ada petikan cerita mengenai sunnah , moga kita boleh cuba untuk mengamalkannya:
✔Gadis bertudung itu makan guna tangan kerana ikut sunnah Rasulullah s.a.w. bukan kerana dia gadis kampung.
✔Gadis bertudung itu makan sampai licin kerana dia tak ikut nafsu untuk membazir, bukan kerana dia tidak malu
✔Gadis bertudung itu makan sampai menjilat jari kerana ikut sunnah Rasulullah s.a.w, bukan kerana dia pengotor"



10 Komentar untuk ""The Best Rojak In Kuala Lumpur" - Rojak Bellamy"

ushhh sedapnya tengok .. kecur liur tengok

baru lepas makan rojak nie tadi memang superb!!
rojak mee+sotong terbaeklah! :)

penah dgr rojak bellamy ni tapi tak penah makan lagi Nampak sedap je gambar tu

Boleh la try,, harga pon murah...
klu guna camera tuan, lagi nampak sedap la....... hehehe..

Tahu ikan bakar Bellamy je
Boleh try gak la lepas ni nampak mcm sedap je :)

Adoi tengok pun dah keluar air meleleh-leleh nie haaaa

Recent Comment

Recent Visitors

 
Copyright © 2014 UntOngLAAAAA.... - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info