UntOngLAAAAA....

About my lifestyle include parenting session. Also include working life and my family activity...

Leaderboard

Saya Sudah.. Sudahkah anda memperbaharui Lesen Memandu Wajah Baru?


Saya Sudah.. Anda Bila Lagi?


Baru renew Lesen Baru kat Pejabat Pos Dekat Office Chek.. Minggu lepas masa nak balik Seremban, Lepas kemas barang kat rumah, tetiba teringat lesen chek mati 2014 ka 2015....

 Belek punya belek, mati bulan 05/2014 da... NAYE....... Dah dekat 1 Bulan tu... Masa x nampak lesen mati tu, elok ja nak pi kerja apa ka... x da la risau.. Lepas dapat tau lesen dah mati, nampak ja POLIS ronda ka, lalu sebelah kereta ka, hati mula la x sedap.. Dup Dap Dup Dap...

Petang jumaat  tu, nak pi pejabat POS?, mmg x la...Nak redah JEM pi pejabat POS dekat office balik.. mohon maaf je la.. klu sampai pon, dah tutup pejabatnyee.. Maklum la hari Jumaat.. Klu kat KL nie, Cuman chek bgitau, Hari JEM semalaysia... hehehe...

Last-last, Redho jer, Janji cepat sampai Seremban...  Guna Lesen berani jer... Harap-harap dipermudahkanNYA... Nanti Hari Isnin chek pi la Pejabat POS kat office tu renew lesen.

Nie Lesen lama.. Yang nie chek renew masa 2012 lagi.. masa nie, tarikh bagi tamat tempoh lesen memandu dah ikut tarikh birthday...

Masa nak pi kerja pagi Isnin tue, takut jugak la nak lalu Jalan Bukit Tunku, selalu nampak gak polis duk lalu kawasan tu....Nasib baik dekat ja rumah dengan tempat keje..

 Semasa Lunch hour, Cepat-cepat pi Pejabat Pos. Nasib baik dekat Pejabat ja...
Chek terus mintak kat pekerja Pos tu, untuk renew terus 2 Tahun... Dia mintak IC pastu suh isi form ( Isis Nama dengan No. IC jer).. Bayaran dalam RM62 untuk 2 Tahun...
Sebelum dia bagitau alamat dalam lkad lesen tu akan ikut alamat lesen lama..Minta dia tukar ikut alamat dalam No IC, tapi depa x leh buat katanya kat Pejabat POS.. dia suruh buat kat JPJ klu nak tukar alamat.. Chek terus setuju ja la dia buat ikut alamat lama.. asal dapat renew ja lesen tu...
 .. 
Tunggu dalam 10 minit macam tu, 
TADAAA, untuk lesen baru dalam bentuk KAD dah dapat...Gambar dah sama dengan IC.. tapi sayang la alamat ja x sama.. JPJ dgn JPN dah ada link la... Baguih la klu macam tu... Tapi pelik gak la Alamat x leh nak sync... Mungkin itu prosedur depa kot....

Warna Kad Lesen baru nie x da la seindah warna myKAD, mungkin dia nak kekalkan identiti warna seperti lesen lama.. Tapi better dari lesen lama yang macam laminate paper jer kan... hehehe...

Nie Form yg chek isi awal2 tadi& resit (2 in 1)....



10 Komentar untuk "Saya Sudah.. Sudahkah anda memperbaharui Lesen Memandu Wajah Baru?"

aku pun baru buat bro..
cantik juga design baru mcm my card..kadnya
keras sikit

Tahu x bila kad baru diperkenalkan? cepat jugak la diog settlekan.. tgu pon kejap ja....

Saya pun dah buat. Siap tukar ic ngan lesen sekali. Tukar alamat terus.. I'am now owrang keyelll... Hahahah

Buat dekat JPJ ker? saya nak buat dekat Post Office, diog x boleh katanya nak tukar alamat follow IC.. ada lain-lain prosedur ker kat setiap pejabat pos? hehe

aku buat masa tarikh hari jadi last year..rasanya dah lama..
cuma bentuk dan kras mcm ic..so nampak lbih tahan...

lama dah ropernyerr.... Appearance tu nampak tahan lama la. boleh la tahan sampai renew balik nanti.. hehehe:)

Kene Cepat.. nanti depa dah x bagi kad....Nanti jadi kes macam myKID... hehehe....

lama dah buat... expired bln 9 ni kowt... nanti semak dulu

Recent Comment

Recent Visitors

 
Copyright © 2014 UntOngLAAAAA.... - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info