UntOngLAAAAA....

About my lifestyle include parenting session. Also include working life and my family activity...

Leaderboard

Projek Naiktaraf Pusat Data JKR - Bilik Mesyuarat BTM

Assalamualaikum,

Tetiba rajin plak nak update blog. hehe.. saja nak share perkembangan naiktaraf Area Pusat Data JKR.. Harinie nak focus tentang perkembangan di Bilik Mesyuarat sahaja... Arkitek yang design nie , En.Hafni Bin Hambali, tema dia untuk projek nie modern contemporary.. Klu arkitek yang buat tue, mmg pelik2 la design dia.. lain dari yang lain la... hehe..

Nie Gambar Siling Plan untuk keseluruhan kawasan Naiktaraf Pusat Data JKR. Area Bilik mesyuarat di kawasan kanan yang banyak2 kotak tu... Di bahagian bawah area lobby lif klu tgk pada lukisan nie.

16/01/2014 : Ni gambar bakal Bilik mesyuarat. Waktu nie 3 Bijik Presicion Aircond (PAC) in row type untuk kegunaan Data Center nanti. Bilik nie jadi bilik stor sementara dahulu... Dahulu bilik nie tempat Bilik Bos Besar Bahagian Teknologi Maklumat (BTM )JKR.

04/03/2014 : Plaster Siiling telah dipasang. Besi yang terbonggol kat siling tu untuk pegang frame lampu. Frame Lampu tu custumize buat dengan plaster siling gak. Agak berat la frame dia. 

Nie Contoh Frame lampu yang telah dipasang dekat plaster siling. masa nie, wiring untuk lampu semua dah tarik, tunggu untuk pasang lampu jer.. 

06/03/2014: Skim coat dekat plaster siling.

08/03/2014 : Pemasangan Frame Lampu pada plaster Siling

08/03/2014 : Tengah tebuk Frame untuk letak Lampu,

20/03/2014: Nie hasil bahagian siling sahaja..Frame lampu tu diog plaster sekali lagi bagi x nampak frame aluminium.. Klu tengok memang nampak lampu tue macam terapung jer..Krpet dengan perabot belum masuk lagi..

Klu ada masa nanti update lagi.. hehehe..
0 Komentar untuk "Projek Naiktaraf Pusat Data JKR - Bilik Mesyuarat BTM"

Recent Comment

Recent Visitors

 
Copyright © 2014 UntOngLAAAAA.... - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info